Willeke van Lith

Naam: Willeke van Lith

Raadslid Dorpsbelangen, Gemeenteraad
Raadslid Dorpsbelangen, Dorpsbelangen
willeke.van.lith@gemeenteraad.westbetuwe.nl
Raadslid Dorpsbelangen Actief sinds 30 mrt. 2022 Bekijk pagina

Algemeen

Even voorstellen

Mijn naam is Willeke van Lith-van der Woerd, 42 jaar oud. Ik ben geboren en opgegroeid in Tricht en inmiddels woon ik al 20 jaar in Meteren. Met een grote dosis nieuwsgierigheid en enthousiasme sta ik in het leven. Uitdagingen ga ik graag aan.

Eerder zocht ik deze in het werk en het managen van mijn gezin, dat bestaat uit man, zoon (15) en dochter (13). Ik werk als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige binnen verschillende teams in de Geestelijke Gezondheidszorg. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om muziek te maken en te wielrennen. 

Kenmerken van mij zijn: bevlogen, kritisch, verbindend, betrokken en oplossingsgericht.

Waarom ik politiek actief ben

West Betuwe is een prachtige gemeente. Ik ben dan ook trots om raadslid namens Dorpsbelangen te mogen zijn. Ik word blij als ik ergens betekenis aan kan geven. Dit geeft me energie. Politiek draait niet om mijn persoon, maar om wat ik kan betekenen voor jou, ons dorp/stadje of onze gemeente. 

Mijn interesse op politiek gebied gaat uit naar de zorg en het sociale domein, maar vooral het grijze gebied wat hier tussen zit. Sport en cultuur zorgen naar mijn idee voor een prettig leefklimaat. Ook deze gebieden hebben mijn belangstelling en daar wil ik mij graag voor inzetten.

Mijn kennis en ervaring op het vlak van het sociale domein en de gezondheidszorg breng ik graag in. Om zo te streven naar een gemeente waar iedereen mag zijn, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Zodat je er fijn kunt opgroeien, wonen, leren, werken en recreëren. Uiteraard kan ik dit niet alleen. En heb ik andere raadsleden, inwoners en ondernemers nodig om mee van gedachten te wisselen.

Mijn belangrijkste focuspunten deze raadsperiode 

  1. Elkaar ontmoeten in de eigen kern of gemeente is de basis om je ergens thuis te voelen, eenzaamheid te voorkomen, je met je omgeving verbonden te voelen en daar iets voor te willen betekenen. De basis hiervoor ligt naar mijn idee bij sport, cultuur en het verenigingsleven.
  2. Een brede blik op gezondheid. Waarbij aandacht is voor preventie. Dit is niet alleen goed voor jou alleen, maar dit maakt de gemeente als geheel mentaal gezonder en veerkrachtiger.
  3. Maatschappelijke opgaven zijn complex en doorkruisen verschillende domeinen. Ik hoop zicht te krijgen op de verscheidenheid van invalshoeken, belangen en betrokkenen en zal, waar dat nog niet gedaan wordt, integraal samenwerken onder de aandacht brengen.

Wat kunt u van mij verwachten? 

Contacten zijn boeiend, inspirerend en voedend voor mij. Het zorgt voor verbinding en brengt mij in beweging. Hopelijk kan ik ook voor beweging zorgen in mijn focuspunten. Ik wil dat inwoners zich betrokken voelen bij het aanpakken van opgaves die in West Betuwe spelen of gaan spelen. We zijn samen verantwoordelijk om West Betuwe een mooie plek te laten zijn voor nu en de toekomst.

Dit wil ik doen door:

  • Contact te leggen en samen te werken met de inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden. Dit om een sterke bijdrage te kunnen leveren in vergaderingen en bij het nemen van beslissingen.  
  • Iets goed houden vind ik net zo belangrijk als iets goed krijgen, uiteraard kan het altijd beter. 

Belangrijk is dat ook jonge inwoners van West Betuwe gehoord worden. Ik hoor graag jouw verhaal of luister naar je ideeën! Hopelijk kunnen we dan samen tot concrete voorstellen komen.

Nevenfuncties

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik:

  • Sociaal psychiatrisch Verpleegkundige Pro Persona (betaald)

Functie historie

Heden

  • Actief sinds 30 mrt. 2022 Raadslid Dorpsbelangen, Gemeenteraad
  • Actief sinds 30 mrt. 2022 Raadslid Dorpsbelangen, Dorpsbelangen
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Stemmingen

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens