Mario Kock

Mario Kock

Foto van Mario Kock

Contact informatie

Logo van LLBWB
Fractie: LLBWB Periode: van: 1 januari 2019 tot: Website: www.leefbaarlokaalbelangwestbetuwe.nl/ Functie: Raadslid
Logo van Gemeenteraad
Orgaan: Gemeenteraad Periode: van: 1 januari 2019 tot: Functie: Raadslid LLBWB

Even voorstellen

Mijn naam is Mario Kock, 32 jaar. Geboren & getogen in Haaften en inmiddels een paar jaar woonachtig in het mooie pittoreske Tuil.

Ik heb 7,5 jaar een eigen Stichting gehad genaamd JeWelz (Jeugd & Welzijn) waar we met een enthousiaste club vrijwilligers hele mooie activiteiten hebben mogen organiseren voor jong & oud in de gemeente Neerijnen.

En inmiddels alweer 9 jaar actief bestuurslid bij 1 van de leukste & gezelligste verenigingen van West Betuwe namelijk Oranjevereniging Haaften, hier ben ik voorzitter van.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als accountmanager bij Heineken Nederland.

In mijn vrije tijd ben ik een echte Bourgondiër, doe ik aan hardlopen en reis ik graag!

Waarom mijn politieke ambitie?

De politiek was voor mij geen vanzelfsprekendheid. Ik had helemaal geen ambities in die richting. Maar omdat ik erg betrokken ben bij het wel en wee van ons dorp liep ik vaak tegen dingen aan waar ik gehoor bij de politiek voor zocht. Dat vond ik regelmatig bij de Leefbaar-partij. Het is toch een partij die echt probeert de lokale belangen te vertegenwoordigen en er voor alle inwoners is.

Ik ben door onze fractievoorzitter Petra gevraagd om op de kieslijst te staan voor LLB in de nieuwe gemeente. Daar haalde de partij 3 zetels waarbij ik ook automatisch in de gemeenteraad terecht kwam.

Mensen die mij echt goed kennen weten dat ik een duizendpoot ben, en als ik ergens voor ga mijzelf ook de volle 100% inzet.

Een mooie kans om op een ander niveau wat terug te doen voor de samenleving en voor de nieuwe gemeente West Betuwe.

Er mag van mij wel een betere mix komen in de gemeenteraad tussen jong & oud!

Ook zeker meer aandacht voor bepaalde beleidsstukken zoals jeugd & welzijn, sport & evenementen, een beter en soepeler evenementenbeleid waar ook de horeca & het verenigingsleven goed mee uit de voeten kunnen en de leefbaarheid bevorderen in de kernen, daarnaast korte lijntjes in de communicatie naar onze inwoners toe.

Wat zijn voor u de belangrijkste focuspunten deze raadsperiode?

 • Een bloeiend West Betuwe waar de leefbaarheid voorop staat, en alle 26 kernen haar eigen identiteit moeten kunnen behouden
 • Behoud en stimuleren van het actieve verenigingsleven 
 • Inwoners goed betrekken bij nieuw en te wijzigen beleid 
 • Transparant & Open (geen achterkamertjespolitiek)

Wat kunnen de inwoners van de gemeente West Betuwe van u verwachten? 

Je moet er niet enkel zijn in tijden net voor de verkiezingen om zieltjes te winnen.

Nee je moet er altijd zijn voor de inwoners! Korte lijntjes, transparant, weten wat er speelt en leeft in de kernen. tussen de inwoners instaan, je gezicht laten zien bij evenementen en voor de inwoners opkomen! 

Laatste tweets

 • Profielfoto van Twitteraccount: Mario Kock

  RT @LLBWestBetuwe: Met een hoop vrijwilligers uit @westbetuwe e.o vandaag de gemeente weer een beetje schoner gemaakt tijdens de World Clea…

  18-09-2021

 • Profielfoto van Twitteraccount: Mario Kock

  @VriesHarry Van harte gefeliciteerd en succes💪🏻

  18-09-2021

 • Profielfoto van Twitteraccount: Mario Kock

  RT @EmileBode1: @Mario_Kock @kuilenburg_7 @CorNijhoff Ik heb helemaal geen andere politieke partijen gezien. Alleen LLB West Betuwe.

  18-09-2021

 • Profielfoto van Twitteraccount: Mario Kock

  De vangst in #Herwijnen, van blikjes, mondkapjes, verkeersbord, uitlaat en andere dumpingen #WestBetuwe… twitter.com/i/web/status/1…

  18-09-2021

 • Profielfoto van Twitteraccount: Mario Kock

  Helaas 2 puindumpingen rondom de #Zandput #Herwijnen @AvriSchoon @WestBetuwe 1 bij de ingang van de Zandput en 1 du… twitter.com/i/web/status/1…

  18-09-2021

Meer tweets van Mario Kock