Mario Kock

Naam: Mario Kock

Raadslid LLBWB, Gemeenteraad
Raadslid, LLBWB
Raadslid LLBWB Actief sinds 01 jan. 2019 Bekijk pagina

Algemeen

Even voorstellen

Mijn naam is Mario Kock. Geboren en getogen in Haaften en inmiddels een paar jaar woonachtig in het mooie pittoreske Tuil.

Ik heb 7,5 jaar een eigen Stichting gehad genaamd JeWelz (Jeugd & Welzijn) waar we met een enthousiaste club vrijwilligers hele mooie activiteiten hebben mogen organiseren voor jong & oud in de gemeente Neerijnen.

En inmiddels ben ik alweer 9 jaar actief bestuurslid bij 1 van de leukste & gezelligste verenigingen van West Betuwe namelijk Oranjevereniging Haaften. Hier ben ik voorzitter van.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als accountmanager bij Heineken Nederland.

In mijn vrije tijd ben ik een echte Bourgondiër, doe ik aan hardlopen en reis ik graag!

Waarom ik politiek actief ben

De politiek was voor mij geen vanzelfsprekendheid. Ik had helemaal geen ambities in die richting. Maar omdat ik erg betrokken ben bij het wel en wee van ons dorp, liep ik vaak tegen dingen aan waar ik gehoor bij de politiek voor zocht. Dat vond ik regelmatig bij de Leefbaar Lokaal Belang-partij. Het is toch een partij die echt probeert de lokale belangen te vertegenwoordigen en er voor alle inwoners is.

Ik ben door onze fractievoorzitter Petra gevraagd om op de kieslijst te staan voor LLB in de nieuwe gemeente West Betuwe. Daar haalde de partij 3 zetels waarbij ik ook automatisch in de gemeenteraad terecht kwam.

Mensen die mij echt goed kennen, weten dat ik een duizendpoot ben. En dat als ik ergens voor ga, ik mijzelf ook voor de volle 100% inzet. Ik zag dit daarom als een mooie kans om op een ander niveau wat terug te doen voor de samenleving en voor de nieuwe gemeente West Betuwe.

Er mag van mij wel een betere mix komen in de gemeenteraad tussen jong en oud!

Ook mag er zeker meer aandacht komen voor bepaalde beleidsstukken, zoals jeugd & welzijn, sport & evenementen, een beter en soepeler evenementenbeleid, waar ook de horeca & het verenigingsleven goed mee uit de voeten kunnen, en de leefbaarheid in de kernen bevorderen. Daarnaast zijn korte lijntjes in de communicatie naar onze inwoners toe belangrijk.

Mijn belangrijkste focuspunten deze raadsperiode

  • Een bloeiend West Betuwe waar de leefbaarheid voorop staat en alle 26 kernen haar eigen identiteit moeten kunnen behouden
  • Behoud en stimuleren van het actieve verenigingsleven 
  • Inwoners goed betrekken bij nieuw en te wijzigen beleid 
  • Transparant & Open (geen achterkamertjespolitiek)

Wat kunt u van mij verwachten? 

Je moet er niet alleen zijn in tijden net voor de verkiezingen om zieltjes te winnen. Nee, je moet er altijd zijn voor de inwoners! Korte lijntjes, transparant, weten wat er speelt en leeft in de kernen. Je moet tussen de inwoners staan, je gezicht laten zien bij evenementen en voor de inwoners opkomen!

Nevenfuncties

Hoofdfunctie

  • Accountmanager Retail Heineken

 Nevenfunctie onbezoldigd

  • Voorzitter Oranjevereniging Haaften 
  • Bestuurslid Mooi Haaften 

Functie historie

Heden

  • Actief sinds 01 jan. 2019 Raadslid LLBWB, Gemeenteraad
  • Actief sinds 01 jan. 2019 Raadslid, LLBWB
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens