Léon van Dun

Léon van Dun

Foto van Léon van Dun

Contact informatie

Logo van Dorpsbelangen
Fractie: Dorpsbelangen Periode: van: 1 januari 2019 tot: Website: www.dorpsbelangen-westbetuwe.nl Functie: Raadslid
Logo van Gemeenteraad
Orgaan: Gemeenteraad Periode: van: 1 januari 2019 tot: Functie: Raadslid Dorpsbelangen

Even voorstellen

Ik ben gehuwd, vader van drie kinderen en inmiddels opa van twee kleinkinderen (in Canada). Sedert 1985 ben ik als zelfstandig accountant werkzaam in het MKB-segment.

We zijn in 1986 naar Beesd verhuisd. Vanaf dat moment ben ik vrijwilligerswerk gaan doen (veelal bestuurswerk, zowel landelijk als regionaal). In heb in zo’n 10 besturen gezeten. Thans ben ik nog steeds voorzitter van de Dorpskrant Beesd en vrijwilliger Thuisadministratie Welzijn West Betuwe.

Ik heb het laatste jaar van de gemeente Geldermalsen in de raad gezeten. Na de verkiezingen van 2018 ben ik herkozen binnen West Betuwe.

Waarom bent u actief in de politiek?

O.b.v. mijn financiële achtergrond vind ik het belangrijk om mee te denken en praten over een financieel gezonde gemeente. Een andere aanleiding is de ‘schreeuw vanuit Beesd’ voor woningbouw. Om niet gebonden te zijn aan standpunten van een landelijke partij is mijn keuze gevallen op Dorpsbelangen. 

Wat zijn voor u de 3 belangrijkste focuspunten deze raadsperiode?

  1. Woningbouw in de kernen 
  2. Haalbare en betaalbare energietransitie met aandacht voor nieuwe ontwikkelingen 
  3. Financieel gezonde gemeente

Wat kunnen de inwoners van de gemeente West Betuwe van u verwachten? 

Dat ik mij hard maak voor het bouwen van meer woningen. Verder heb ik een kritische maar open houding ten aanzien van de haalbaarheid en betaalbaarheid van de energietransitie en de financiën binnen onze gemeente.