Bert van Erkom

Naam: Bert van Erkom

Raadslid Verenigd West Betuwe, Gemeenteraad
Raadslid Verenigd West Betuwe, Verenigd West Betuwe
bert.van.erkom@gemeenteraad.westbetuwe.nl
Raadslid Verenigd West Betuwe Actief sinds 26 apr. 2022 Bekijk pagina

Algemeen

Even voorstellen

Ik ben Bert van Erkom-Mos en 48 jaar oud. Geboren in Leerdam en getogen in Geldermalsen, waar ik nu ook woon. In 2015 ben ik getrouwd met mijn lieve man. 

Sinds 1984 ben ik actief in het verenigingsleven van Geldermalsen. Daarnaast ook sinds enkele jaren in Meteren, Buurmalsen/Tricht en enkele kernen buiten deze mooie gemeente. Sinds 1992 ben ik actief als bestuurslid, later als secretaris en nu als voorzitter van de leuke corso-stichting Geldermalsen. Daarnaast heb ik veel ontwerpen mogen voor de eerder genoemde stichtingen.

De vrije tijd die ik overhoud besteed ik graag in en om ons huis. Waaronder tuinieren en bordspellen spelen met familie en vrienden. Ook geniet ik van alle seizoenen in onze prachtige Betuwse gemeente.

Waarom ik politiek actief ben

Ik betrapte mezelf op het klagen over een politiek gekozen richting, waarbij ik een andere mening had. Van huis uit heb ik meegekregen dat wanneer je vindt dat er iets moet veranderen, je aan het werk moet om die verandering voor elkaar te krijgen. Daarom ben ik politiek actief geworden.

In 2014 heb ik me aangesloten bij Leefbaar Geldermalsen. Deze partij ging later verder onder de naam Verenigd West Betuwe. Tot 2022 ben ik burgerlid geweest voor deze partij. Sinds de verkiezingen van 2022 mag ik dankzij de mensen die op onze partij en mij stemden, de functie van raadslid bekleden.

Verenigd West Betuwe is een lokale politieke partij met idealen en soms ook stevige discussies. Maar daarin kiest de partij uiteindelijk een overwogen richting. En dat vind ik belangrijk in een politieke partij. Daarnaast is iedereen van onze partij op een laagdrempelige manier aan te spreken. Dus ik ook. Ik sta dan ook graag tussen de mensen.

Mensen die mij goed kennen, weten dat ik de lat steeds hoger leg. Uitdagingen ga ik graag aan. Verder probeer ik iedereen te helpen, voor zover dat binnen mijn vermogen ligt.

Mijn belangrijkste focuspunten deze raadsperiode

 • Het verenigingsleven. Het is belangrijk dat vrijwilligers weer vrijwilliger mogen zijn en niet overladen worden met dat waar je juist niet voor bij een vereniging bent gegaan. Bijvoorbeeld door minder regels en voldoende mogelijkheden om financiën te vergaren. Kortom, deze gemeente vitaal en leefbaar houden. 
 • Mogelijkheden voor inwoners om binnen de gemeente een betaalbare woonruimte te vinden.
 • In stand houden van zoveel mogelijk platteland. De prachtige akkerlanden, graslanden met koeien, de fruitteelt en natuur die onze gemeente rijk is. 
 • Goede communicatie en oplossingsgerichte gemeentelijke organisatie.
 • Zorg op maat voor mensen die het nodig hebben.
 • Voldoende banen in onze gemeente.

Wat kunt u van mij verwachten?

Een aanspreekbaar persoon, ook buiten de vergaderingen van de gemeente om. Met de middelen die ik heb, doe ik mijn uiterste best om vraagstukken van inwoners en gemeente beantwoord te krijgen om zo hopelijk tot een gewenste oplossing te komen. 

Ik zal me inzetten voor de kernen; ze moeten vitaal en leefbaar zijn en blijven. En daarbij ben ik zeer kritisch op het toeschuiven van taken en regels naar verenigingen, evenementen en dergelijke. Omdat deze vrijwilligers het vaak al moeilijk genoeg hebben.

Nevenfuncties

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik: 

 • Commissielid Reglementen Stichting 4-Stromenland (onbetaald)
 • Ontwerper grote corsowagen Geldermalsen voor het bouwjaar 2024 (onbetaald)

Functie historie

Heden

 • Actief sinds 26 apr. 2022 Raadslid Verenigd West Betuwe, Gemeenteraad
 • Actief sinds 26 apr. 2022 Raadslid Verenigd West Betuwe, Verenigd West Betuwe

2022

 • 15 jan. 2019 - 29 mrt. 2022 Burgerlid, Verenigd West Betuwe
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Stemmingen

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens