Anne van Rossum

Naam: Anne van Rossum

Fractievoorzitter ChristenUnie, Gemeenteraad
Fractievoorzitter ChristenUnie, ChristenUnie
anne.van.rossum@gemeenteraad.westbetuwe.nl
Fractievoorzitter ChristenUnie Actief sinds 26 apr. 2023 Bekijk pagina

Algemeen

Even voorstellen

Ik ben 59 jaar geleden geboren op een boerderij op Goeree-Overflakkee. Na mijn studie aan Hogere Agrarische School in Dordrecht en militaire dienst, ben ik in de Betuwe beland. Daar werd ik adviseur bij wat toen nog het Consulentschap heette. Dit is onderdeel van het Ministerie van Landbouw. Deze instantie ondersteunde na de Tweede Wereldoorlog de agrarische sector in het verhogen van de voedselproductie na de barre oorlogsjaren en de crisisjaren daarvoor.

Al snel nadat ik hier in dienst kwam privatiseerde deze organisatie. Ik werk nu nog steeds als adviseur en projectleider bij de rechtsopvolger. In die rol begeleid ik in hoofdzaak fruittelers in heel Nederland bij het uitwerken van hun bouwplannen, het verkrijgen van vergunningen daarvoor en het aanbesteden en realiseren ervan.

Na een half jaar Buurmalsen en 2,5 jaar Opijnen wonen we inmiddels al sinds 1990 met veel genoegen in Geldermalsen. Eerst woonden we hier met een groeiend gezin, we hebben 6 kinderen. Inmiddels zijn de kinderen uitgevlogen en dienden de eerste kleinkinderen zich aan. 

Waarom ik politiek actief ben

Stilzitten past niet zo bij me. In de achterliggende jaren heb ik allerlei dingen in de kerk gedaan, zoals jeugdwerk, catechese en evangelisatiewerk. In de aanloop naar de fusieverkiezingen voor de gemeente West Betuwe kreeg ik het verzoek om mijn naam op de lijst van de ChristenUnie te plaatsen. Van het een kwam het ander. En sinds april 2023 ben ik raadslid en fractievoorzitter voor de ChristenUnie in de gemeenteraad van West Betuwe.

Ik heb deze taak opgepakt, omdat ik mijn verantwoordelijkheid wil nemen voor onze samenleving. Daarvoor wil ik de mooie beginselen van de ChristenUnie en mijn levenservaring inzetten om onze samenleving een beetje mooier, socialer en duurzamer te maken. Ik doe dat in afhankelijkheid van God, aan Wie ik mij verbonden weet door Jezus, Zijn Zoon, mijn Redder.

Wat kunt u van mij verwachten?

Ik ben mijn taak als fractievoorzitter en raadslid begonnen met een rondje langs alle fractievoorzitters. En dat is ook hoe ik als raadslid mijn werk wil doen: als verbinder. Samen met de andere partijen het beleid uitstippelen, het college controleren en volksvertegenwoordiger zijn.

Ook in de jaren dat ik burgerraadslid was, sprak ik heel veel inwoners pakte zo mijn volksvertegenwoordigende rol op. Dat is mooi om te doen, zeker als dat uiteindelijk tot resultaat leidt. Ik ben dan ook altijd aanspreekbaar voor inwoners. Van welgestelde tot dakloze, voor bedrijven met knelpunten, voor initiatiefnemers van mooie plannen die het gevoel hebben niet verder te komen.

Ik zie ernaar uit om in een mooie samenwerking met raad, college, griffie en ambtenaren een bijdrage te mogen leveren aan de bloei van de gemeente West Betuwe.

Nevenfuncties

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik:

  • Projectleider Bouw (betaald)

Functie historie

Heden

  • Actief sinds 26 apr. 2023 Fractievoorzitter ChristenUnie, Gemeenteraad
  • Actief sinds 26 apr. 2023 Fractievoorzitter ChristenUnie, ChristenUnie

2023

  • 15 jan. 2019 - 25 apr. 2023 Burgerlid, ChristenUnie
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens