Ad van Krieken

Ad van Krieken

Foto van Ad van Krieken

Contact informatie

Logo van CDA
Fractie: CDA Periode: van: tot: Website: www.cda.nl/gelderland/west-betuwe/ Functie: Raadslid
Logo van Gemeenteraad
Orgaan: Gemeenteraad Periode: van: tot: Functie: Raadslid CDA

Even voorstellen

Mijn naam is Ad van Krieken en ik ben in 1962 in Herwijnen geboren, waar ik ben opgegroeid binnen een gezin met vier broers en vijf zussen.

Waarom bent u actief in de politiek?

Interesse in de politiek heb ik altijd gehad. Deze interesse en motivatie om mijn stem te laten horen heb ik al vroeg ontwikkeld, mede veroorzaakt door mijn vader en grootouder die ook actief hebben deelgenomen aan de politiek. Naast mijn raadswerk ben ik werkzaam bij AgruniekRijnvallei Plant als commercieel technisch adviseur in de fruitteelt.

In het verleden heb ik ook meerdere bestuurlijke functies gehad bij diverse verenigingen. Momenteel ben ik voorzitter van het het dorpshuis “de Poort” in Herwijnen.

Zolang ik mij kan herinneren ben ik lid van het CDA. Politiek is iets waardoor ik aangetrokken word, ik heb over vele maatschappelijke kwesties een mening en die wil ik graag met anderen delen. Precies om deze reden ben ik actief mee gaan doen in de politiek en niet alleen langs de zijlijn blijven roepen.

Het mooie van de politiek is wat je kunt bereiken en betekenen voor inwoners uit de gemeente. Dat wil zeggen dat je luistert naar de inwoners, je moet aanvoelen waar de knelpunten zitten, en misschien wel het allerbelangrijkste: je moet tussen de inwoners staan.

Wat zijn voor u de belangrijkste focuspunten deze raadsperiode?

 • de radar in Herwijnen
 • de problematiek rondom golfbaan Spijk
 • de problematiek en zorgen omtrent de wolf
 • de agrarische sector en het verenigingsleven

Daarnaast zijn onderwerpen als wonen, zorg, energietransitie heel belangrijk in onze samenleving om ook daarin de juiste keuzes te maken.

Wat kunnen de inwoners van de gemeente West Betuwe van u verwachten? 

De gemeente West Betuwe kan en mag van mij verwachten dat ik 24 uur per dag beschikbaar en bereikbaar ben voor alle inwoners die vragen of zorgen hebben over zaken waar wij als bestuur verantwoordelijkheid voor dragen. Ik zal mij blijven inzetten voor een mooie, gezonde en veilige gemeente.

Laatste tweets

 • Profielfoto van Twitteraccount: Ad van Krieken

  RT @DeHofbar: Het burgercomité in Herwijnen is blij met de motie van het @CDAVandaag en de @ChristenUnie om te kijken naar alternatieve loc…

  01-12-2020

 • Profielfoto van Twitteraccount: Ad van Krieken

  Radar Herwijnen weer ter discussie, Molenlanden Vijfheerenlanden maar ook Gilze-Rijen in beeld ad.nl/rivierenland/r…

  30-11-2020

 • Profielfoto van Twitteraccount: Ad van Krieken

  CDA en ChristenUnie: geen radar in Herwijnen, kabinet moet andere locatie zoeken ad.nl/politiek/cda-e…

  30-11-2020

 • Profielfoto van Twitteraccount: Ad van Krieken

  Als wij niet oppassen gaan we dit in Nederland “doodnormaal” vinden. Gigantische slachtpartij' in weiland Rosmalen… twitter.com/i/web/status/1…

  29-11-2020

 • Profielfoto van Twitteraccount: Ad van Krieken

  RT @dgrivierenland: Inwoners Herwijnen klaar voor de strijd tegen radar: ‘Straling pas meten nádat hij staat? Onacceptabel’ https://t.co/81…

  27-11-2020

Meer tweets van Ad van Krieken