Ton Miltenburg

Naam: Ton Miltenburg

Fractievoorzitter CDA, Gemeenteraad
Fractievoorzitter, CDA
ton.miltenburg@gemeenteraad.westbetuwe.nl
Fractievoorzitter CDA Actief sinds 30 mrt. 2022 Bekijk pagina

Algemeen

Even voorstellen

Ik ben Ton Miltenburg. Ik ben inmiddels 50 jaar oud en getrouwd met Antoinette. We hebben samen drie jongens. In Est hebben wij een modern grondgebonden melkveebedrijf met ongeveer 120 melkkoeien. Daar ben ik het grootste deel van mijn tijd mee bezig. Daar heb ik altijd bestuurlijke activiteiten naast gedaan.

Ik heb 12 jaar in de ledenraad van Friesland Campina gezeten. Waar wij als bedrijf ook lid van zijn en onze melk aanleveren. Ik zat ook 12 jaar in de ledenraad van Agrifirm. Daarnaast was ik actief als voorzitter van LTO-afdeling de Betuwe en daarvoor afdeling Neerijnen. Totdat ik als raadslid actief werd.

Waarom ik politiek actief ben

Omdat besturen mij altijd heeft geïnteresseerd ging ik een keer bij een ledenvergadering van het CDA (toen nog Neerijnen) kijken. Zonder enige bedoeling, maar eenmaal daar geweest te zijn, kwam van het een het ander. Verder zit ik nog in het bestuur van het Dorpshuis in Est, ben ik vrijwilliger bij de Oranjevereniging en ben ik lid van twee melkveehouderij studieclubs en het Sinterklaascomité. Kortom een aardig gevulde agenda.

Mijn drie belangrijkste focuspunten deze raadsperiode

 1. De grootste reden dat ik in de politiek ben gegaan is dat ik het belangrijk vind dat de agrarische sector daar vertegenwoordigd is.
 2. Maar de maatschappelijke zaken zijn voor mij ook heel belangrijk. Denk aan vitale dorpen, dorpshuizen, scholen en verenigingen.
 3. Bouwen in alle kernen, vooral voor starters. Denk aan Tiny Houses, flexwonen en levensloopbestendige woningen. Maar zeker ook aan gezinswoningen. 

Wat kunt u van mij verwachten?

Inwoners kunnen mij altijd benaderen als ze ergens mee zitten of ergens over willen sparren. Als iemand een plan heeft en daarover met onze fractie van gedachte wil wisselen, kan dat altijd.

Ook wil ik me inzetten voor de agrarische sector. West Betuwe is een prachtige plattelandsgemeente, waar alle sectoren vertegenwoordigd zijn die het landschap stofferen.

Nevenfuncties

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik:

 • Melkveehouder (betaald)
 • Voorzitter LTO de Betuwe (onbetaald)
 • Bestuurslid Dorpshuis Est (onbetaald)

Functie historie

Heden

 • Actief sinds 30 mrt. 2022 Fractievoorzitter CDA, Gemeenteraad
 • Actief sinds 30 mrt. 2022 Fractievoorzitter, CDA

2022

 • 25 mei 2021 - 29 mrt. 2022 Raadslid, CDA
 • 25 mei 2021 - 29 mrt. 2022 Raadslid CDA, Gemeenteraad

2021

 • 15 jan. 2019 - 25 mei 2021 Burgerlid, CDA
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens