Pieter van Zoest

Naam: Pieter van Zoest

Burgerlid D66, D66
pieter.van.zoest@gemeenteraad.westbetuwe.nl
Burgerlid D66 Actief sinds 15 jan. 2019 Bekijk pagina

Algemeen

Even voorstellen

Mijn naam is Pieter van Zoest, 73 jaar, gehuwd en vader van 4 kinderen en opa van vier kleinkinderen. Ik woon in Tuil, ben met pensioen en burgerlid bij D66. Als er geen werkverplichtingen zijn dan komt er meer tijd voor hobbies. Ik ben het hele jaar druk in mijn groente- en bloementuin en pas regelmatig op de kleinkinderen. Om ook in de samenleving een bijdrage te leveren ben ik bij D66 actief geworden.

Waarom ik actief ben in de politiek

Ik ben jaren werkzaam geweest als sociaal werker. Het sociale werk kwam in 2015 onder verantwoordelijkheid van de gemeente. Dat betekende dat er ook beleid gemaakt moest worden. Daar wilde ik me voor inzetten.

Ik ben begonnen als burgerlid bij een lokale partij, namelijk Voor Neerijnen. Vervolgens was ik een aantal jaren raadslid. Bij de nieuwe gemeente West Betuwe heb ik me aangesloten bij D66, omdat die partij het meeste overeenkomt met mijn politieke uitgangspunten. Daar ben ik nu weer burgerlid.

Mijn 3 belangrijkste focuspunten deze raadsperiode

  1. Biodiversiteit in de gemeente
  2. Ontwikkelingen van de wmo en de jeugdzorg
  3. Eenzaamheid bij ouderen

Wat u van mij kunt verwachten 

Als burgerlid ben ik in de fractie ondersteunend op verschillende aandachtsgebieden waar de raad een besluit over moet nemen. De net genoemde punten hebben mijn speciale aandacht. Verder kijk ik wat er in West Betuwe en maatschappelijk speelt en maak ik dat eventueel in de fractie bespreekbaar.

Nevenfuncties

Naast mijn werk als burgerlid ben ik:

  • Gepensioneerd

Functie historie

Heden

  • Actief sinds 15 jan. 2019 Burgerlid D66, D66
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens