Emile Bode

Let op: Deze persoon heeft momenteel geen actieve functies

Algemeen

Even voorstellen

Ik ben geboren in 1954 in Amsterdam. Nu woon ik samen met mijn vrouw in Ophemert. 

Ik ben sinds 1974 journalist, waarvan ruim 38 jaar bij De Telegraaf in allerlei functies. Zoals chef parlementaire redactie en hoofdredacteur van Telegraaf Video Media. Sinds 2016 ben ik freelance journalist. De belangrijkste afnemer is omroep Max / Max Magazine. 

Waarom bent u actief in de politiek?

Politiek sta ik rechts van het midden. Na een desastreus politiek avontuur bij de ruziënde ‘oude mannenpartij’ 50PLUS vind ik het prettig om mijn diensten nu aan te bieden aan een lokale partij. Een partij die het in principe opneemt voor alle burgers, zonder aan de leiband te lopen van een landelijke partij.

Wat zijn voor u belangrijke focuspunten deze raadsperiode?

  • Ik vind het van groot belang dat onze plattelandsgemeente een rustig eldorado blijft in het helaas overvolle Nederland.
  • Ik hoop dat er creatieve plannen ontwikkeld kunnen worden om de (betaalbare) woningbouw vooruit te stuwen. Ook op bijvoorbeeld (voormalige) bedrijventerreinen en in te verbouwen kantoren zodat het landelijk gebied zo min mogelijk wordt aangetast.

Wat kunnen de inwoners van de gemeente West Betuwe van u verwachten?

Het meeste werk zit in de kleine dingen die LLB kan doen voor de burger die het even niet meer weet en die op onze partij kan rekenen. Juist deze dingen op microschaal geven mij in de derde helft van mijn leven veel voldoening.

 

 

Nevenfuncties

Hoofdfunctie: journalist, zzp'er

Functie historie

2022

  • 31 mrt. 2020 - 30 mrt. 2022 Burgerlid, Leefbaar Lokaal Belang
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens