Dittie van Zee - van Arendonk

Let op: Deze persoon heeft momenteel geen actieve functies

Naam: Dittie van Zee - van Arendonk

dittie.van.zee@gemeenteraad.westbetuwe.nl

Algemeen

Mag ik me voorstellen

Ik ben Dittie van Zee-van Arendonk, geboren (1961) en getogen in Herwijnen, getrouwd; we hebben een dochter en een zoon en 2 kleinkinderen. Samen met mijn echtgenoot en sinds enkele jaren ook onze dochter, runnen wij een melkveehouderij.

Daarnaast ben ik altijd een verenigingsmens geweest. Eerst bestuurlijk bij plattelandsjongeren organisatie Jong Gelre, jarenlang actief geweest binnen de EHBO, en sinds de oprichting in 1996 betrokken bij de Historische Vereniging Den Oudendijk te Herwijnen. Op dit moment in de functie van voorzitter. Ook zit ik in het bestuur van Stichting Onze Waal, welke zich inzet voor het unieke landschap, zichtbare cultuurhistorie en duurzaam toerisme rondom rivier de Waal. Verder geven we met ons gezin regelmatig demonstraties met oude agrarische machines.

Sinds 1991 ben ik lid van het CDA; eerst bestuurlijk actief geworden, waarna ik in 1998 in de gemeenteraad van Lingewaal werd gekozen. Doordat onze fractievoorzitter wethouder werd, volgde ik hem op. Bij de fusie tot de gemeente West Betuwe, waardoor ook de 3 lokale CDA verenigingen fuseerden, mag ik deze taak nog steeds vervullen.

Leefbaarheid, het kunnen meedoen van mensen, betrokkenheid op elkaar, samen de samenleving vormgeven is datgene wat me altijd getrokken heeft en nog steeds doet. Daar wil ik me in welke vorm dan ook voor blijven inzetten.

Nevenfuncties

Hoofdfunctie

  • Melkveehouder

 Nevenfuncties onbezoldigd

  • Vice voorzitter Historische Vereniging Den Oudendijk Herwijnen
  • Bestuurslid Stichting Onze Waal

Functie historie

2022

  • 01 jan. 2019 - 30 mrt. 2022 Fractievoorzitter, CDA
  • 01 jan. 2019 - 30 mrt. 2022 Fractievoorzitter CDA, Gemeenteraad
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens