Annet IJff

Naam: Annet IJff

Fractievoorzitter PvdA, Gemeenteraad
Fractievoorzitter, PvdA
Fractievoorzitter PvdA Actief sinds 16 mrt. 2022 Bekijk pagina

Algemeen

Even voorstellen

Ik ben Annet IJff en ik woon sinds 1992 met mijn man in Buurmalsen. Mijn twee kinderen zijn inmiddels 29 en 31. Tijdens hun schooltijd was ik actief in de medezeggenschapsraad van de basisschool in Buurmalsen. Daarnaast was ik een aantal jaren als bestuurslid betrokken bij de organisatie van het elfdorpenspel toen dit in Buurmalsen werd georganiseerd. Ik heb na mijn studie Voeding in Wageningen meer dan 20 jaar in het ontwikkelingswerk gewerkt, onder andere bij War Child. Daarna nog een aantal jaren bij VluchtelingenWerk, tot ik in 2020 wethouder werd.

Waarom ik politiek actief ben

Het is voor mij vanzelfsprekend om me in te zetten voor mensen die het minder hebben. Dat doe ik niet alleen in mijn werk, maar sinds 2010 ook in de lokale afdeling van de PvdA. Eerst in Geldermalsen en sinds de fusie in West Betuwe. Sinds de verkiezingen in maart ben ik geen wethouder meer, maar ben ik wel weer lid van de gemeenteraad. Ik blijf me inzetten voor alle inwoners van West Betuwe en het mooie landschap. Ik wil me inzetten voor goed sociaal beleid, voor verstandige keuzes bij de energietransitie en de klimaatverandering gebruiken, zodat ons mooie rivierengebied nog mooier wordt.

Mijn 3 belangrijkste focuspunten deze raadsperiode

  1. Meer woningbouw, maar dan vooral betaalbare woningen en voor iedereen
  2. Actief aan de slag met de energietransitie met oog voor mensen met een kleine portemonnee
  3. Veilige fietspaden

Wat u van mij kunt verwachten

Dat ik altijd achterom kijk naar de mensen die achterblijven. Dat ik me inzet om mensen net dat extra duwtje in de rug te geven, zodat ze mee kunnen doen. Iedereen telt mee. Ik ben iemand van samenwerken, constructief meedenken en besturen.

Functie historie

Heden

  • Actief sinds 16 mrt. 2022 Fractievoorzitter PvdA, Gemeenteraad
  • Actief sinds 16 mrt. 2022 Fractievoorzitter, PvdA
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens