De gemeenteraad op 21 februari op bezoek in Est en Deil

Gepubliceerd op: 14 februari 2024 13:02

De gemeente West Betuwe bestaat uit 26 kernen. De gemeenteraad wil bij al deze kernen in de gemeente op bezoek gaan om in gesprek te komen met inwoners. Op woensdag 21 februari zijn er daarom in de avond raadsleden in Deil en Est aanwezig. Wilt u ook in gesprek met de raadsleden? Alle inwoners van deze kernen zijn welkom!

Door regelmatig op bezoek te gaan in de kernen willen de raadsleden het makkelijk maken voor inwoners om met hen in gesprek te komen. Tijdens deze bijeenkomsten ontstaan open gesprekken over onderwerpen die leven in de kernen. Zo weet de gemeenteraad wat er speelt bij de inwoners en hoe zij over bepaalde situaties denken.

Gesprekken

Tijdens elke bijeenkomst gaan groepjes inwoners en raadsleden met elkaar in gesprek. In een aantal rondes praten ze over verschillende onderwerpen. De kernen en de raadsleden kiezen zelf waar ze het met elkaar over willen hebben. Het zijn onderwerpen die nu spelen binnen de kernen.

Het doel van de avond is informatie delen en ophalen. De raadsleden nemen deze informatie vervolgens mee in hun besluit over het onderwerp, zodra dit op de agenda staat. Over sommige van de onderwerpen neemt de raad al snel een besluit. Bij andere onderwerpen kan dat wat langer duren. Maar voor alle onderwerpen geldt dat de raad graag uw mening wil horen!

Onderwerpen op de agenda

In Est gaan de gesprekken over:

  1. Verkeersveiligheid
  2. Woningbouw
  3. Natuurontwikkeling tussen Esterweg, Diepersestraat en Estse Omloop
  4. Voorzieningen (als de weekmarkt, dorpshuis, school) op peil houden

In Deil gaan de gesprekken over:

  1. Woningbouw
  2. Verkeersveiligheid
  3. Energie en duurzaamheid
  4. Mogelijkheid gemeenschappelijke accommodatie

Praat mee en leg uw zorgen en idee├źn voor uw kern bij de raad neer:

  • 20.00 uur in dorpshuis Est (Dorpsstraat 12)
  • 20.00 uur in dorpshuis Duifhuis in Deil (Duyfhuisstraat 2)

Alle inwoners van Est en Deil zijn van harte welkom om mee te praten. Aanmelden is niet nodig.