Politiek actief

Update: de cursus Politiek Actief is vol. Aanmeldingen die nu binnenkomen, komen op de wachtlijst te staan. 

Doe mee met de gratis cursus politiek actief voor de gemeente West Betuwe!

Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Volg dan cursus Politiek Actief voor de gemeente en ontdek het! Wie weet bent u hierna wel zó geïnspireerd geraakt dat u zelf actief wilt worden in de gemeentepolitiek, bijvoorbeeld als raadslid. De cursus start op donderdag 25 maart. Meedoen is gratis. Aanmelden kan via griffie@westbetuwe.nl, onder vermelding van telefoonnummer en adresgegevens.

Programma

De cursus start op 25 maart en bestaat uit 5 bijeenkomsten. Elke bijeenkomst is van 19.30  tot 22.30 uur. Tijdens de avond vergroot u uw kennis over de politiek in het algemeen, leert u meer over de gemeentelijke politiek en leert u vaardigheden zoals debatteren. De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat.

  • Donderdag 25 maart: introductie en kennismaking
  • Donderdag 1 april: de gemeente en besluitvorming
  • Donderdag 8 april: de gemeenteraad en speeddaten met raadsleden
  • Donderdag 15 april: training overtuigend debatteren
  • Donderdag 22 april: Basiskennis gemeentefinanciën 

Vooralsnog gaan we uit van een digitale bijeenkomsten tijdens de cursus. Als de omstandigheden rondom het coronavirus het toelaten, kan de cursus alsnog in fysieke vorm plaatsvinden.  

Voor alle inwoners

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden. Maar ook voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Of voor mensen die gewoon meer willen weten over hoe de lokale politiek werkt. Iedereen is welkom in de cursus. De cursus en het lesmateriaal zijn ook toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.

Aanmelden

Inwoners van de gemeente West Betuwe kunnen zich tot 5 maart aanmelden voor de cursus bij de griffie via griffie@westbetuwe.nl. Vermeld hierbij uw telefoonnummer en adresgegevens. Na aanmelding ontvangt u een verdere uitleg over het verloop van de cursus. We hebben plek voor maximaal 50 deelnemers. Ook vragen over de cursus kunt u aan de griffie stellen.