De nieuwe burgemeester van gemeente West Betuwe

Servaas-Stoop-klein-3

Servaas Stoop wordt officieel onze nieuwe burgemeester! Op 8 oktober werd hij door de gemeenteraad aanbevolen als burgemeesterkandidaat aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Op 8 november is bekendgemaakt dat de ministerraad de heer Stoop inderdaad wil voordragen voor benoeming. Hierna heeft de Koning dit besluit getekend. Hiermee is het officieel. De nieuwe burgemeester wordt op 22 november geïnstalleerd tijdens een bijzondere bijeenkomst in het gemeentehuis van de gemeente West Betuwe in Geldermalsen.

Servaas Stoop

De heer Stoop is 57 jaar oud en woont momenteel in Hendrik-Ido-Ambacht. Hij is gehuwd, vader van vier kinderen en opa van twee kleinkinderen. In de afgelopen 17 jaar heeft hij bestuurlijke ervaring opgedaan als burgemeester van diverse gemeenten. Hiernaast vervulde hij actief verschillende nevenfuncties.

Door op 22 november het stokje over te nemen van onze waarnemend burgemeester Harry keereweer, wordt Servaas Stoop de eerste burgemeester van de gemeente West Betuwe. In de tijd na zijn installatie zal hij kennis maken met de gemeente en haar inwoners.

Benieuwd naar de zoektocht naar onze nieuwe burgemeester en de sollicitatieprocedure? Lees hier meer.