Kennismaken met de gebiedsmakelaars

Gepubliceerd op: 20 februari 2020 11:05

Gebiedsmakelaars West Betuwe

De gemeente West Betuwe heeft vijf gebiedsmakelaars. Zij vormen een belangrijke link tussen inwoners en de gemeente. Daarom wil de gemeenteraad van West Betuwe de gebiedsmakelaars en hun werk beter leren kennen. Dit deden ze op 18 februari in de raadszaal van het gemeentehuis in Geldermalsen.

De vijf gebiedsmakelaars zijn elk verantwoordelijk voor een eigen gebied binnen de gemeente. En voor de kernen die daarbij horen. Ze zijn hét aanspreekpunt voor de inwoners van de gemeente West Betuwe. Daarom zijn ze vaak te vinden in de kernen. Bijvoorbeeld in een dorpshuis of bij activiteiten.

Kennismaking met gebiedsmakelaars

Het werk van de gebiedsmakelaars is erg waardevol. Ze zorgen bijvoorbeeld dat inwoners de weg naar de gemeente makkelijk vinden. De gebiedsmakelaars zijn dus erg belangrijk in de gemeente West Betuwe. De gemeenteraad wilde daarom op 18 februari meer leren over de werkzaamheden van de gebiedsmakelaars. En hoe de raad ze daarbij kan helpen.

Gesprekken met gebiedsmakelaars

De avond begon met een interactieve quiz. Hieruit bleek wat het werk van de gebiedsmakelaars inhoudt en wat ze doen. Met de quiz werd meteen duidelijk of de raads- en burgerleden hier eenzelfde idee over hadden. Hierna gingen de raads- en burgerleden met de gebiedsmakelaars in gesprek. Eerlijke gesprekken, over uiteenlopende onderwerpen. Zoals leefbaarheid in de buitengebieden, de rol die de raad kan spelen in het werk van de gebiedsmakelaars en de verschillen in behoeftes van de 26 dorpen en stadjes van de gemeente. De gebiedsmakelaars deelden hier ook hun ervaringen van het afgelopen jaar.