Informatieve bijeenkomst wonen op 11 januari

Gepubliceerd op: 05 januari 2022 09:01

Op dinsdag 11 januari organiseert de gemeenteraad van de gemeente West Betuwe een bijeenkomst over het thema wonen. Vijf experts op dit gebied vormen een panel, waaraan deelnemers aan de bijeenkomst vragen kunnen stellen. De bijeenkomst vindt digitaal plaats. Geïnteresseerden die mee willen doen in de bijeenkomst kunnen zich aanmelden via griffie@westbetuwe.nl.

Het thema wonen speelt in de gemeente West Betuwe. Bij de gemeenteraad is de behoefte om hier meer informatie over te krijgen. Daarom organiseert de raad op 11 januari een paneldebat met vijf experts op dit gebied. Deze bijeenkomst richt zich op de brede ontwikkelingen in de woningmarkt. En op de mogelijkheden en onmogelijkheden voor de gemeente.

De bijeenkomst is puur informatief, zonder politieke insteek. De raad nodigt inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit om tijdens deze bijeenkomsten digitaal aanwezig te zijn en mee te praten. De bijeenkomst start op 11 januari om 20.00 uur.

Panelleden

  • Dr. H.M.H. van der Heijden (TU Delft)
  • Lana Gerssen (voorzitter NVM + makelaar)
  • Marieke Kassenberg (Provincie Gelderland)
  • Marinus Kempe (Woningcorporaties)
  • Doekle Terpstra (Techniek Nederland)

Het programma

De bijeenkomst start om 20.00 uur. In een inleiding over het onderwerp geeft dr. H.M.H. van der Heijden (TU Delft) aan welke problemen er zijn binnen het thema wonen en wat deze problemen veroorzaakt. Hierna volgt een paneldebat over de landelijke en provinciale maatregelen om die problemen op te lossen.

Vervolgens verduidelijkt Marieke Kassenberg (Provincie Gelderland) de problemen die op dit gebied spelen in de gemeente West Betuwe. Gevolgd door een paneldebat over de manier waarop de gemeente invloed uit kan oefenen op de woningmarkt.

Na elk paneldebat is er gelegenheid voor raadsleden en andere geïnteresseerden om vragen te stellen aan de panelleden.

Praat of kijk mee

Interesse om mee te doen in deze bijeenkomst? Aanmelden kan tot maandag 10 januari 12.00 uur via griffie@westbetuwe.nl. Onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. U ontvangt op de dag van de bijeenkomst een link om mee te doen in de Zoom-meeting.

De bijeenkomst is ook live te volgen.