Extra raadsvergadering op maandag 18 mei

Gepubliceerd op: 15 mei 2020 11:00

Op maandag 18 mei is een extra raadsvergadering van de gemeenteraad van de gemeente West Betuwe. Deze vindt plaats op verzoek van een meerderheid van de fracties. Eerder deze week werd een breuk in de coalitie bekendgemaakt. In de extra raadsvergadering wordt gesproken over deze politieke situatie. De vergadering vindt fysiek plaats in de raadszaal in Geldermalsen en start om 20.00 uur.

Geen publiek
De vergadering is openbaar, maar in de raadszaal wordt geen publiek toegelaten. Dit om de gepaste afstand van 1,5 meter te kunnen houden. In de raadszaal zijn alleen de 31 raadsleden, de burgemeester, de wethouders en de griffier aanwezig. Geïnteresseerden kunnen wel live meeluisteren via de website van de raad.

Komende vergaderingen
Tijdens het Presidium van 14 mei is ook gesproken over het digitaal vergaderen. De vergaderingen die in de nabije toekomst liggen, vinden digitaal plaats. Dit gaat om de oordeelsvormende voorrondes van dinsdag 19 mei. Maar ook de beeldvormende avonden op 2 en 8 juni gaan online plaatsvinden. Voor deze vergaderingen maakt de raad gebruik van Zoom. Inwoners krijgen de gelegenheid om mee te praten in een beveiligde sessie. Voor deelname is registratie vooraf en een wachtwoord nodig. Hierover volgt later meer informatie.