Digitale raadsvergadering op 21 april

Gepubliceerd op: 17 april 2020 17:15

Digitale vergadering

De raadsvergadering van dinsdag 21 april wordt digitaal gehouden. Dit heeft de voorzitter van de raad in overleg met de fractievoorzitters besloten. De raadsvergadering is live mee te kijken en luisteren.

De gemeenteraad zou  op dinsdag 21 april eigenlijk fysiek bij elkaar komen in de raadszaal in Geldermalsen. Met zo min mogelijk raadsleden en zonder publiek. Besluiten nemen zonder fysiek bij elkaar te zijn, mocht namelijk niet. Op 9 april is een spoedwet aangenomen, waardoor digitale besluitvorming tijdelijk wel mag.

De voorzitter van de raad heeft daarom - in overleg met de fractievoorzitters - besloten toch gebruik te maken van een digitale vergadervorm. Zo kunnen de raadsleden de inwoners van de gemeente op de beste manier vertegenwoordigen en toch de maatregelen rondom corona in acht nemen.

Raadspreekuur

Wilt u inspreken in het raadspreekuur over een onderwerp dat nog niet op de raadsagenda staat? Dit kan bij de digitale vergadering ook. U kunt digitaal meedoen met de vergadering of uw bijdrage schriftelijk toesturen. Aanmelden kan tot uiterlijk 20 april 12.00 uur via griffie@westbetuwe.nl.

Kijk en luister mee!