Digitale beeldvorming subsidiebeleid en wegenbeheerplan op 2 juni

Gepubliceerd op: 28 mei 2020 09:30

De gemeenteraad van gemeente West Betuwe heeft het op 2 juni over het subsidiebeleid en het wegenbeheerplan. Deze onderwerpen stonden eerder op de beeldvormende agenda van 7 mei. Door een verstoring tijdens deze digitale vergadering, zijn de twee onderwerpen verplaatst. De vergaderingen starten op 2 juni om 20.00 uur. Inwoners kunnen digitaal meepraten of -kijken.

Tijdens de vergaderingen krijgt de raad meer informatie over het subsidiebeleid en het wegenbeheerplan van de gemeente West Betuwe. De raads- en burgerleden gaan over deze onderwerpen het gesprek aan met inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden. Iedereen die mee wil praten, kan deelnemen aan de vergaderingen.

20.00 uur | Subsidiebeleid | Zoom-vergadering

De oud-gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal hebben nu nog een eigen subsidiebeleid. Dit moet een nieuw beleid worden voor de gemeente West Betuwe. Op 7 mei krijgen de raads- en burgerleden en andere geïnteresseerden meer informatie over dit proces. Hoe staat het er nu voor? Ook gaan de aanwezigen in gesprek over de uitgangspunten voor het nieuwe subsidiebeleid.

20.00 uur | Wegenbeheerplan | Zoom-vergadering

De wegen in de gemeente West Betuwe moeten goed onderhouden worden. Daarvoor wordt het wegenbeheerplan gemaakt. Tijdens de beeldvorming wordt duidelijk wat de oud-gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal aan het onderhoud van de wegen deden. Daarnaast wordt besproken hoe de gemeente West Betuwe de wegen kan verbeteren.

Praat of kijk mee

Inwoners kunnen zich tot 2 juni 19.00 uur aanmelden om mee te doen aan de vergadering. Dit kan via griffie@westbetuwe.nl, onder vermelding van naam, telefoonnummer en het betreffende onderwerp. Iedereen die alleen mee wil kijken, kan dit doen via de website van de gemeenteraad. Hier is een livestream voor beide voorrondes beschikbaar.