De raad na de zomer: van digitaal naar fysiek vergaderen

Gepubliceerd op: 01 september 2020 14:55

De afgelopen maanden werkten ook de raadsleden veel vanuit huis. Vergaderingen en andere overleggen vonden zoveel mogelijk digitaal plaats. Maar na de zomer wil de gemeenteraad weer dichter bij de inwoners vergaderen.

Een van de taken van de gemeenteraad is het vertegenwoordigen van het volk. Oftewel, de inwoners en ondernemers van de gemeente West Betuwe. De raadsleden willen graag van hen weten wat er speelt in de verschillende kernen. Zodat ze de beste keuzes kunnen maken en hun taak goed vervullen.

Goed contact tussen de inwoners en ondernemers en de raadsleden is hiervoor belangrijk. Ze praten met elkaar over onderwerpen in de gemeente. Ook tijdens de digitale vergaderingen kon dit gesprek plaatsvinden. Maar het in- en meespreken in digitale vergaderingen is toch anders. Veel raadsleden missen het directe contact met de inwoners en met elkaar.

Van digitaal naar fysiek vergaderen

Daarom wil de gemeenteraad vanaf september weer zoveel mogelijk fysiek vergaderen. Dit kan alleen als de situatie rondom corona het toelaat. Veiligheid staat voorop en we houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Houd voor meer informatie de website van de raad in de gaten.

Vooral voor de beeldvormende vergaderingen willen de raadsleden naar de dorpen en stadjes van de gemeente toe. Ze hopen daar inwoners en ondernemers te ontmoeten. Om van hen te horen hoe zij over bepaalde onderwerpen denken en wat er in hun omgeving speelt.

Ook de raadsvergaderingen en oordeelsvormende vergaderingen worden weer zoveel mogelijk fysiek. Deze vinden grotendeels in het gemeentehuis in Geldermalsen plaats. Hier is het op dit moment helaas niet mogelijk om publiek toe te laten. Dan kan niet voldoende afstand gehouden worden. Maar de vergaderingen zijn wel live mee te luisteren.

Op de hoogte blijven van het vergaderschema van de raad? Bekijk de agenda of volg de raad op Facebook en Twitter.