De nieuwe griffier van raad West Betuwe

Gepubliceerd op: 21 februari 2020 15:00

Hans van der Graaff

Hans van der Graaff is voorgedragen als de nieuwe griffier van de raad West Betuwe. Tijdens de raadsvergadering van 31 maart wordt hij officieel benoemd. Op 1 april gaat hij direct aan de slag als griffier binnen de gemeente West Betuwe.

Hans van der Graaff (54) heeft ruime ervaring binnen gemeenten. Hij was tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wethouder in zijn gemeente Albrandswaard. Daarvoor vervulde hij al eerder de rol van griffier in de gemeenten Hellevoetsluis en Pijnacker-Nootdorp. Op dit moment is hij interim raadsadviseur bij de gemeente Hoeksche Waard.

De selectiecommissie heeft Van der Graaff geselecteerd uit 18 sollicitanten. "Dhr. Hans van der Graaff heeft diverse functies binnen het openbaar bestuur vervuld en is bekend met het werk van de raadsgriffier vanuit verschillende invalshoeken," zegt de commissie. "De selectiecommissie heeft er dan ook vertrouwen in dat Hans past bij onze gemeente en dat zijn vaardigheden en persoonlijkheid positief bijdragen aan het functioneren van de raad, griffie en ambtelijke organisatie."

Vanaf 1 april gaat Hans van der Graaff als griffier aan de slag in de relatief nieuwe gemeente: "De gemeente West Betuwe staat een jaar na de fusie nog voor grote uitdagingen. Ik wil als griffier graag een verbindende schakel zijn in de verdere (door)start van de gemeente, en de gemeenteraad in het bijzonder."

Vanaf juli 2019 vervulde plaatsvervangend griffier Koen Steenbergen de functie van griffier in de gemeente West Betuwe. Hij geeft het stokje na de benoeming op 31 maart over aan de nieuwe griffier, Hans van der Graaff.