De APV van gemeente West Betuwe

Gepubliceerd op: 25 november 2019 08:00

Op 19 februari heeft de raad de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van West Betuwe geharmoniseerd vastgesteld. Dit betekent dat de APV's van de drie oud-gemeentes zijn samengevoegd. In de APV staan de algemene regels voor de gemeente op het gebied van orde en openbare veiligheid. Het geeft antwoord op vragen als:


  • Tot hoe laat mogen café's openblijven?
  • Welke regels zijn er voor het afsteken van vuurwerk?
  • En hoeveel geluid en stank mag een fruitteler maken?

Maar hoe denken de ondernemers en inwoners van de gemeente over de geharmoniseerde APV? Dit heeft het college - op verzoek van de raad West Betuwe - onderzocht. Zo zijn er op 8 en 15 mei bijeenkomsten gehouden over de APV. Hier kwamen bijvoorbeeld inwoners, dorpshuizen, sportverenigingen, fruittelers en vuurwerkverkopers op af. Ook konden inwoners en ondernemers schriftelijk hun ideeën over de APV delen. 

De raadsleden willen graag weten hoe het onderzoek precies is uitgevoerd en wat de resultaten zijn. Tijdens de beeldvormende voorronde op 28 november, krijgen ze hier meer uitleg over. Een presentatie brengt in beeld hoe de nieuwe APV tot stand is gekomen. 

Waar en wanneer?

20.00 uur | Schildkamp (Leerdamseweg 44 in Asperen)

Doel van de avond

Tijdens de beeldvormende avond informeert het college de raad - door middel van een presentatie - over de nieuwe APV en het doorlopen participatietraject met inwoners en ondernemers van de gemeente.