Beeldvorming raad West Betuwe op 10 maart

Gepubliceerd op: 05 maart 2020 16:50

Op dinsdag 10 maart staan er drie onderwerpen op de beeldvormende agenda van de raad West Betuwe. De onderwerpen zijn ondermijning, de Rode Kruis Bloesemtocht en sluipverkeer. Vanaf 20.00 uur vindt de beeldvorming op 10 maart plaats in het gemeentehuis in Geldermalsen. Geïnteresseerden zijn welkom om bij de avond aan te sluiten.

Sluipverkeer

20.00 uur | Vergaderzaal, Kuipershof 4 in Geldermalsen

In de gemeente West Betuwe gebruiken automobilisten regelmatig sluiproutes. Bijvoorbeeld als er file staat op de snelweg (de A2 of de A15). De sluiproutes lopen door de dorpen heen. Sinds een aantal jaar neemt het overlast van dit sluipverkeer toe. Plaatsen in de gemeente West Betuwe die hier veel last van hebben zijn Beesd, Tuil en Waardenburg. Tijdens de beeldvormende avond krijgt de raad een idee over de mogelijke oplossingen voor het sluipverkeer.

Rode Kruis Bloesemtocht

20.00 uur | Raadszaal, Kuipershof 2 in Geldermalsen

Elk jaar vindt de Rode Kruis Bloesemtocht plaats. Het bestuur van de Bloesemtocht neemt de raad West Betuwe op 10 maart mee in de beleving en impact van dit evenement. Ze presenteren de resultaten van de evaluatie van de Rode Kruis Bloesemtocht 2019.

Ondermijning

Hennepkwekerij

Ondermijning
21.00 uur | Raadszaal, Kuipershof 2 in Geldermalsen

Een restaurant zonder klanten. Een kapper of autobedrijf dat overdag nooit open is. Een boerenschuur of kassencomplex dat wordt verhuurd, maar waarvan de ramen zijn afgeplakt. Dit zijn plekken waar georganiseerde en ondermijnende criminaliteit kan voorkomen.

Ondermijning is het verzwakken of misbruiken van (de structuren) van onze maatschappij. Hierbij mengen de boven- en onderwereld zich met elkaar. Criminelen (de onderwereld) gebruiken of misbruiken bijvoorbeeld legale organisaties (de bovenwereld) voor hun criminele activiteiten.

Op 10 maart geven de politie en het RIEC (Regionaal Informatie en Expertise Centrum) de raad meer informatie over dit onderwerp.