Pieter van Zoest

Pieter van Zoest

Foto van Pieter van Zoest

Contact informatie

Logo van D66
Fractie: D66 Periode: van: 15 januari 2019 tot: Website: westbetuwe.d66.nl/ Functie: Burgerlid

Even voorstellen

Mijn naam is Pieter van Zoest, 71 jaar, gehuwd en vader van 4 kinderen en opa van drie kleinkinderen. Ik woon in Tuil, ben met pensioen en burgerlid bij D66. Als er geen werkverplichtingen zijn dan komt er meer tijd voor hobbies. Ik ben het hele jaar druk in mijn groente- bloementuin en pas regelmatig op de kleinkinderen. Om ook in de samenleving een bijdrage te leveren ben ik bij D66 actief geworden.

Waarom bent u actief in de politiek?

Ik ben jaren werkzaam geweest als sociaal werker. Het sociale werk kwam in 2015 onder verantwoordelijkheid van de gemeente. Dat betekende dat er ook beleid gemaakt moest worden. Daar wilde ik me voor inzetten.

Ik ben begonnen als burgerlid bij Voor Neerijnen en vervolgens een aantal jaren als raadslid. Bij de nieuwe gemeente heb ik me aangesloten bij D66 omdat die partij het meeste overeenkomt met mijn politieke uitgangspunten. Daar ben ik nu weer burgerlid.

Wat zijn voor u de 3 belangrijkste focuspunten deze raadsperiode?

  1. Biodiversiteit in de gemeente
  2. Ontwikkelingen van de wmo en de jeugdzorg
  3. Eenzaamheid bij ouderen

Wat kunnen de inwoners van de gemeente West Betuwe van u verwachten? 

Als burgerlid ben ik in de fractie ondersteunend op verschillende aandachtsgebieden waar de raad een besluit over moet nemen. De net genoemde punten hebben mijn speciale aandacht. Verder kijk ik wat er in West Betuwe en maatschappelijk speelt en maak ik dat eventueel in de fractie bespreekbaar.