Adriaan Hakkert

Adriaan Hakkert

Foto van Adriaan Hakkert

Contact informatie

Logo van CDA
Fractie: CDA Periode: van: tot: Website: www.cda.nl/gelderland/west-betuwe/ Functie: Raadslid
Logo van Gemeenteraad
Orgaan: Gemeenteraad Periode: van: tot: Functie: Raadslid CDA

Wie is Adriaan Hakkert? 

Adriaan is een geboren en getogen Betuwenaar, groeide op aan de dijk tussen Buren en Buurmalsen op een boerderij en begon zijn werkzame leven in het onderwijs om al snel de overstap te maken naar de kozijnenbranche. Daar zijn we veel bezig met thema’s isoleren, duurzaamheid en recycling. 

Sinds mijn huwelijk woon ik met veel plezier in Heesselt. 

Voor mijn werk reis ik door heel Nederland en na een dag in een stad is het een feest om ’s avonds bij Est onze mooie gemeente weer in te rijden. 

Waarom ben ik actief in de gemeentepolitiek? 

Onze familie is doordrenkt van politiek. Opa was socialist, oom was liberaal en ik kom uit een CHU-nest. Verjaardagen waren altijd goed voor geweldige discussies. Iemand is bestuurder of vrijwilliger bij een vereniging, of doet iets als mantelzorger. Mijn keuze was om bestuurlijk actief te worden bij het CDA. Daarbij heb ik bewust gekozen mij beschikbaar te stellen als raadslid voor West Betuwe. Zo denk ik bij te kunnen dragen aan de leerbaarheid in onze gemeente. In de laatste periode van de gemeente Neerijnen deed ik ervaring op als fractievoorzitter. 

Focuspunten deze raadsperiode 

  • Ik vind het van groot belang dat we de juiste zorg voor de juiste prijs aan onze inwoners kunnen bieden door kerngericht te werken. 
  • Woningbouw naar behoefte in de dorpen moet gestalte krijgen en grootschaliger projecten rond Beesd, Waardenburg en Tuil moeten opgezet worden. 
  • We moeten oog hebben voor de dreigende financiële tekorten.

Wat kunnen inwoners van de gemeente West Betuwe van mij verwachten? 

Mijn kinderen hebben door studie de streek verlaten en dat gebeurt te veel. Ik span mij in om te zorgen dat we een interessante gemeente zijn voor jonge gezinnen en jongeren om te wonen, werken, studeren en recreëren. 

Mijn e-mail staat open voor vragen, opmerkingen en voorstellen. Ik ga graag met u in gesprek.